Mumier på äventyr

FÖRESTÄLLNINGAR:
LöRDAG
28
jan
15:00
SöNDAG
29
jan
15:00
SöNDAG
05
feb
15:00
 

Genre: Barn, Animerat

Tid: 1 Tim 28 min

Barntillåten

Pris: 110:-

Långt ner under marken i Egypten finns en gammal mumiestad där den frihetstörstande prinsessan Nefer och den avdankade hjälten Thut bor.
Gudarna och Farao bestämmer att de två främlingarna ska gifta sig med varandra, mot deras vilja. Thut gömmer därför den dyrbara vigselringen på ett säkert ställe i en grotta.
Samtidigt uppe på jordens yta utför Lord Silvester Carnaby en arkeologisk expedition, och för första gången någonsin hittar han något relevant – en egyptiskt grav med en antik vigselring. Äntligen får han möjlighet att bli en känd arkeolog och gå till historien. Men han räknar inte med att ringen redan har en ägare.

När Thut märker att ringen blivit stulen blir han tvungen att klättra upp till människornas värld och infiltrera nutidens London. Med sig har han Nefer, sin lillebror Sekhem och husdjurskrokodilen Croc – tillsammans får de tre mumierna vara med om ett äventyr de sent ska glömma!

Denna tecknade äventyrsfilm innehåller tre originalsånger och visas på biograferna med svenskt tal.

Regi:
Juan Jesús García Galocha
Svenska röster:
Peter Eggers, Mimmi Sandén, Julian Gadelius, Rafael Pettersson, Anton Olofsson Raeder, Christian Hedlund, Mikael Regenholz, Johan Schinkler, Vicki Benckert, Mia Hana Hansson